Frisia Groep sluit zich aan bij RANOX Natuuraannemer

7 april 2023

Het RANOX-netwerk breidt zich verder uit: Frisia Groep heeft zich aangesloten als RANOX-partner. Wim van Ginkel van RANOX natuuraannemer en Niels Douma van Frisia Groep tekenden daarvoor onlangs de overeenkomst. Van harte welkom in ons netwerk!

 

Frisia groep: 'Mooi hoe twee werelden samenkomen'

 

Samen de markt veranderen
Frisia Groep is uitgegroeid van uitvoerend groenbedrijf naar een familiebedrijf met groenspecialisten. Douma vertelt: “De laatste jaren zoeken we nadrukkelijk ecologisch effect in onze projecten. We maken natuurinclusieve ontwerpen, adviseren op ecologisch vlak en doen de aanleg van natuurinclusieve bouwprojecten.”

Zo’n tien jaar geleden is RANOX opgericht door twee ecologen die teleurgesteld waren in de uitvoering van hun adviezen. Het ging te vaak mis in de details, waardoor het ecologische effect uitbleef. RANOX heeft zich vervolgens helemaal gespecialiseerd in habitataanleg- en verbetering, natuurbeheer en de aanleg van verblijfplaatsen voor soorten.

Douma vervolgt: “Het is mooi dat we elkaar nu kunnen versterken met kennis en kunde van beide kanten. Dat kan alleen maar iets moois opleveren. Er is in ieder geval nog een wereld te winnen, want nog een te klein gedeelte van de markt is gericht op ecologische verbetering. Hopelijk gaan we dat samen veranderen!”

 

*Foto: Gosse Jilderda, ecologisch adviseur bij de Frisia Groep