Kunstburcht geeft Hilversumse dassen nieuw onderkomen

7 oktober 2020

In opdracht van de provincie Noord-Holland hebben we in samenwerking met Stichting Das & Boom een kunstburcht voor dassen aangelegd in Hilversum. De kunstburcht is aangelegd als mitigerende maatregel omdat bij de aanleg van een HOV-verbinding (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) een bestaande burcht verloren is gegaan.

https://www.youtube.com/watch?v=mJWQI1TaZjA

Samenwerking met Das & Boom

Het ontwerp voor de burcht is gemaakt in samenwerking met Stichting Das en Boom. Door hun inhoudelijk expertise en onze kennis op het gebied van natuuraannemerij is er een gedegen plan voor de kunstburcht gemaakt.

De kunstburcht bevat verschillende kamers die onderling verbonden zijn met gresbuizen. Dassenburchten hebben altijd meerdere kamers en uitgangen. Dit hebben we ook in de kunstburcht terug laten komen.

Voor de uitvoer van de werkzaamheden hebben we gewerkt met licht materieel op rupsbanden om zo de impact op de omgeving te minimaliseren.

Burcht gaat op in het landschap

De kunstburcht gaat volledig op in het landschap. Het is voor een wandelaar nauwelijks te zien dat er een kunstburcht ligt. We hopen dat de dassen hun nieuwe onderkomen snel weten te vinden en zich thuis voelen in deze riante ‘nieuwbouwwoning’!