Japanse duizendknoop duikt weer overal op: bestrijd ‘m met de Roots Reset

9 mei 2022

Het is volop lente, het groeiseizoen is begonnen. Dat betekent helaas ook dat de Japanse duizendknoop weer overal uit de grond schiet. Bent u de wanhoop nabij en denkt u nu: wat kan ik nog doen om deze schijnbaar onverwoestbare exoot te bestrijden? RANOX natuuraannemer heeft het antwoord op deze vraag gevonden: wat werkt, is de Roots Reset-methode.

In 2019 voerde RANOX natuuraannemer een succesvolle praktijkproef uit op de voormalige vuilstortplaats ‘De Keijenberg’ in Wageningen: met de methode Roots Reset. Hieruit blijkt: binnen één jaar kunt u een groeiplaats effectief bestrijden.

In het kort: zo werkt Roots Reset

Met Roots Reset verrijken we de boden met het plantaardige product CleaRoot en dekken we de bodem zuurstofdicht af. Daardoor breken de wortels af. Ook herstelt Roots Reset de biodiversiteit van de bodem. Als Roots Reset is afgerond, kunt u direct nieuwe aanplant aanbrengen.

Ook benieuwd naar de bestrijding met Roots Reset?

Wilt u Japanse duizendknoop effectief aanpakken en wilt u weten wat RANOX natuuraannemer hierin kan betekenen? Neem contact op met één van onze projectleiders. En bekijk ook eens ons factsheet.